Szlachetna Paczka to to unikalny w skali światowej system precyzyjnej, konkretnej i mądrej pomocy rodzinom w potrzebie zorganizowany na tak dużą skalę. To oryginalny polski pomysł. Obecnie jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i najlepiej zorganizowanych projektów społecznych w Polsce. Działa od 2001 roku i co roku łączy setki tysięcy Darczyńców, Wolontariuszy i rodzin w potrzebie. Wydobywa z ludzi to, co mają w sobie najpiękniejszego.

Tradycyjnie w działania Szlachetnej Paczki włącza się środowisko rowerowe.

Mając świadomość, że wspólnie jesteśmy w stanie pomóc większej ilości potrzebujących rodzin w tym roku środowisko rowerowe prowadzi kilka zbiórek aby wspólnie pomóc jak największej ilości konkretnych rodzin, które potrzebują pomocy.

Stąd bardzo gorąco pragniemy Was zachęcić do Rowerowej Szlachetnej paczki, którą organizujemy wspólnie z różnymi klubami, organizacjami oraz przede wszystkim ludźmi dobrej woli.

Nawet niewielkie wsparcie przez każdego z nas daje możliwość zebrania darów i środków potrzebnych dla potrzebujących rodzin.

Razem możemy więcej! J

Link do Rowerowej Szlachetnej Paczki na Facebooku: https://www.facebook.com/events/134460800546757

Zachęcamy do zaglądanie na stronę wydarzenia, bo właśnie tam będziemy wrzucać na bieżąco informację o postępach w prowadzeniu zbiórki.

Zbiórka trwa do 7 grudnia, 9 grudnia prezenty trafią do rodziny.

Podobnie jak to miało miejsce rok temu koordynatorem Rowerowej Szlachetnej Paczki jest Paulina Kusajd, więc jeżeli macie jakiekolwiek pytania to zapraszamy do kontaktu z koordynatorem naszej paczki:

Paulina Kusajda tel. 785-329-274, e-mail: pkusajda@gmail.com

Dary rzeczowe zbiermay w sklepie Geobike.

Sklep rowerowy Geobike mieści się w Centrum Handlowym Nowy Turzyn na pierwszym piętrze.

Dary dla potrzebującej rodziny można przekazywać w godzinach otwarcia sklepu:

Poniedziałek – Piątek: 10:00 – 18:00

Soboty: 10:00 – 15:00

Dziękujemy ogromnie firmie Geobike za współpracę przy Szlachetnej Paczce i udostępnienie miejsca na zbiórkę.

W temacie przekazywania darów rzeczowych możecie też kontaktować się z Pauliną.

Jeżeli będziecie mieli problem dostarczeniem darów do sklepu Geobike to Paulina zorganizuje ich odbiór od Was.

Środki finansowe za które zakupimy dla objętej pomocą rodziny m.in. bony na odzież oraz inne oczekiwane dary prosimy przekazywać na konto Fundacji Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus z opisem przelewu „Darowizna na Szlachetną Paczkę”.

Dane do przelewu:

Fundacja Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus

Opis rodziny

Pani Ania (40l.) wraz z mężem Adamem (39l.) wychowują syna Krystiana (17l.) i córkę Marię (15l.). Pan Adam uczestniczył w poważnym wypadku samochodowym przez który stracił pamięć i cierpi na otępienie. Przed całym tym zajściem Pan Adam wraz z żoną pracowali i świetnie radzili sobie z utrzymaniem domu. Niestety od czasu wypadku mąż Pani Ani nie jest w stanie podjąć żadnej pracy czy nawet zostać sam w domu przez co Pani Ania była zmuszona zrezygnować z pracy. Oboje chcieliby zmienić swoje życie niestety nie jest to takie łatwe. Pan Adam próbuje przypominać sobie wszystko co działo się przed wypadkiem i ćwiczy mózg by powrócił do jak najlepszej sprawności, żona Pana Adama dzielnie łączy koniec z końcem, a dzieci pilnie uczą się by móc zapewnić lepszy byt rodzinie i sobie w przyszłości. Krystian w wolnej chwili lubi pograć w piłkę, a Maria przejrzeć nowe przeglądy modowe. Najważniejszą rzeczą dla rodziny są produkty żywnościowe i środki czystości dzięki którym udałoby się trochę odetchnąć i może odłożyć pieniądze na wypadek niespodziewanej sytuacji.

Potrzeby rodziny

Żywość:

Herbata, Kasza, Cukier, Kawa, Makaron, Olej, Konserwy rybne, Ryż, Mąka, Warzywa w puszkach Inne produkty żywnościowe: Herbata lipton, kawa Jacobs Cronat Gold, keczup, majonez, słodycze, przyprawy, płatki do mleka czekoladowe kulki lub cyniminis, mleko 2,0, jajka, kakao, ser żółty, ogórki w słoikach, śledzie (matias), kawa inka.

– Środki czystości

Proszek do prania, Płyn do mycia naczyń, Mydło/żel myjący, Pasta do zębów, Płyny czyszczące, Szampon, Szczoteczka do zębów Inne: podpaski, proszek w płynie, środki czystości muszą być odpowiednie ponieważ mąż wie jakimi co ma robić, ręczniki papierowe, papier toaletowy (biały bezzapachowy)

– Odzież

Adam Rodzaj odzieży: zimowe Kategoria: czapka

Maria Rodzaj odzieży: przejściowe Kategoria: bluzy Rozmi XS

Maria Rodzaj odzieży: przejściowe Kategoria: swetry Rozmiar: XS

Krystian Rodzaj odzieży: przejściowe Kategoria: spodnie, spodnie dresowe Rozmiar: S

Krystian Rodzaj odzieży: przejściowe Kategoria: kurtka Rozmiar: S

– Obuwie Adam Rodzaj obuwia: przejściowe Kategoria: klapki Rozmiar: 43 Uwagi:

Maria Rodzaj obuwia: przejściowe Kategoria: klapki na basen Rozmiar: 38 Uwagi:

Maria Rodzaj obuwia: przejściowe Kategoria: adidasy Rozmiar: 38 Uwagi:

Krystian

Kategoria: adidasy Rozmiar: 43

– Pomoce szkolne Jakich pomocy szkolnych potrzebuje rodzina?

Zeszyty, Farbki, Bloki, Przybory do pisania

Inne: papier kolorowy, zeszyty w kratkę, farbki w pojemniczkach, długopisy

– Wyposażenie mieszkania Jakiego wyposażenia mieszkania potrzebuje rodzina:

Ręczniki

– Inne potrzeby Tran w płynie molers.

– Specjalne upominki Krystian

Adam- płyta Dżemu 35 URODZINY lub książka