Rugia na rowerze z Gryfusem

8-11 CZERWCA 2018

Tegoroczna wyprawa rowerowa na Rugię będzie już naszą siódmą wizytą na tej niezwykłej wyspie.
W 2012 roku zaczynaliśmy od wyjazdu dwudniowego, a w tym roku na delektowanie się pięknem tej wyjątkowej wyspy poświecimy cztery dni.
Tegoroczny wyjazd będzie obfitował w wiele nowych miejsc, które odwiedzimy po raz pierwszy.
Już nie możemy się doczekać tej wyprawy

A tak było na Rugii w 2017 r.:

A tak było na Rugii w 2012 r.:

1. Organizatorem wyjazdu jest Fundacja Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus. Wyjazd nie ma celu komercyjnego, a Organizator jedynie wykupuje usługi od innych podmiotów w imieniu uczestników wyjazdu, aby dzięki odpowiedniej ilości uczestników uzyskać jak najlepsze warunki finansowe dla uczestników wyjazdu. Wyjazd ma na celu poza podziwianiem piękna krajobrazu także integrację z innymi osobami, które kochają turystykę rowerową. Wyjazd odbywa się w ramach kampanii społecznej „Szczecin_z całego serca polecam AMBASADOR”.
  2. W wyjeździe mogą uczestniczyć wyłącznie osoby pełnoletnie. Organizatorzy nie ponoszą odpowiedzialności za żadnego z uczestników wyjazdu, za jego zachowanie, zaniedbanie czy zaniechanie w jakikolwiek sposób. Każdy z uczestników odpowiada sam za siebie i ponosi konsekwencje swojego zachowania, zaniedbania czy zaniechania.
  3. Każda osoba, która bierze udział w wyjeździe, robi to na własną odpowiedzialność i powinna ubezpieczyć się we własnym zakresie. Zachęcamy aby każdy uczestnik wyrobił i zabrał ze sobą Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ). Każdy z uczestników wyjazdu musi posiadać przy sobie dowód osobisty lub paszport.
  4. Rower musi spełniać wymogi odpowiednich przepisów prawnych obowiązujących w Polsce oraz w Niemczech, w tym musi być wyposażony w oświetlenie przednie i tylne.
  5. Chociaż przepisy tego nie wymagają, dla własnego bezpieczeństwa OBOWIĄZKOWO należy wyposażyć się w kask rowerowy.
  6. Należy pamiętać o zabraniu zapasowej dętki, zestawu naprawczego oraz innych akcesoriów potrzebnych do wymiany dętki i naprawy roweru, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Organizatorzy nie zapewniają wsparcia serwisowego ani żadnego innego wsparcia poza dobrym humorem podczas wyjazdu.
  7. Wszystkich uczestników obowiązują przepisy ruchu drogowego obowiązujące na terytorium Niemiec.
  8. Tempo jazdy: turystyczne (20 – 25km/h). Dystans do pokonania 360km (średnio 90 – 100km dziennie). Jedziemy w grupie i zależy nam na wspólnym, miłym spędzeniu czasu podczas delektowania się pięknem Rugii, a nie na biciu rekordów. Z drugiej jednak strony musimy mieć świadomość, że dziennie musimy pokonać około 90 – 100km, a tylko utrzymanie odpowiedniego tempa umożliwi nam dotarcie do celu o rozsądnej porze stąd uczestnicy wyjazdu muszą dysponować kondycją umożliwiającą pokonanie takiego dystansu w założonym czasie.
  9. Uczestnik, który wycofa się na trasie ze wspólnej jazdy, musi we własnym zakresie zorganizować sobie bezpieczny transport do miejsca noclegu lub powrót do domu.
  10. Fundacja Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus nie pobiera za udział w wyjeździe żadnej opłaty, a jedynie pośredniczy w rezerwacji wspólnego noclegu dla uczestników wyjazdu oraz innych kosztów wynikających z organizacji przejazdu. Ze względów logistycznych, ilość miejsc jest ograniczona, decyduje więc kolejność zgłoszeń  i dokonanie wpłaty w terminie 7 dni od zgłoszenia swojego udziału. Opłatę należy dokonać na konto Fundacji Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus podane w informacji zwrotnej, potwierdzającej przyjęcie zgłoszenia. Brak wpłaty rozumiane jest jako rezygnacja ze wspólnego wyjazdu. SKR Gryfus nie odpowiada za standard, obsługę ani inne rzeczy oferowane przez inne firmy, z których usług będziemy korzystali.
  11. Każdy uczestnik  naszej  wyprawy  przekazuje  na  konto  Fundacji  Szczeciński  Klub Rowerowy  Gryfus kwotę 530 zł. Kwota w całości zostanie przeznaczona na organizację VII wyjazdu rowerowego dookoła Rugii.  W  ramach  przekazanych  środków uczestnicy mają zagwarantowane: transport uczestników oraz rowerów na odcinkach Szczecin – Stralsund i Stralsund – Szczecin oraz trzy noclegi wraz ze śniadaniami na Rugii. Pozostałe wyżywienie we własnym zakresie. W Niemczech są problemy z płatnością polskim kartami kredytowymi stąd zaleca się zabranie gotówki (EURO) lub korzystanie z bankomatów na miejscu.
  12. Dodatkowo każdy z uczestników wyjazdu musi zabrać ze sobą około 5 EUR na dwie przeprawy promowe oraz fakultatywnie około 15 EUR na wstępy do Centrum Dziedzictwa Rugii i na Tron Królewski (niem. Königsstuhl), których odwiedzenie planowane jest na trasie objazdu Rugii.
  13. Prosimy koniecznie zabrać zapięcia aby odpowiednio zabezpieczyć rowery. Organizatorzy nie ponoszą odpowiedzialności za bezpieczeństwo rowerów.
  14. Należy pamiętać o odpowiednim ubraniu – proponujemy na tzw. „cebulkę”, stopy i dłonie najszybciej się wychładzają, dobra przeciwdeszczowa kurtka wskazana.
  15. Miejsce zbiórki: Szczecin (szczegółowe miejsce zostanie podane uczestnikom drogą mailową).
  16. Czas rozpoczęcia wyjazdu: 8 czerwca 2018 roku o godzinie 4.00 rano.
  17. Uczestnik wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych przez Organizatora wyjazdu dla potrzeb wyjazdu.
  18. Uczestnik wyraża zgodę, że zdjęcia, nagrania filmowe oraz wywiady z jego osobą, mogły być wykorzystane przez prasę, radio i telewizję, a także w celach marketingowych Organizatora i sponsorów.
  19. Obecność uczestnika wycieczki jest potwierdzeniem, że zapoznał się z regulaminem, zrozumiał jego treść i w pełni akceptuje jego zapisy, w szczególności fakt, że sam jest odpowiedzialny za swoje czyny czy brak odpowiedniego przygotowania do wyjazdu.

.

Akceptuje i zapisuję się.