Podsumowanie sezonu Anno Domini 2018

26 – 28 października  2018

Zapraszamy na zakończenie sezonu rowerowego. W tym roku będziemy w Moryniu. Sprawdzimy nową ścieżkę rowerową Siekierki – Trzcińsko , zwiedzimy Moryń , zagramy w grę rowerową na orientacje.

Program :
26.10.2017
W Moryniu będziemy wieczorem (dojazd jest we własnym zakresie)
Na godzinę 19:00 serdecznie zapraszamy na ognisko – grill ( kiełbaski i napoje przygotowujemy swoje). W planach mamy wieczorne rozmowy przy ognisku, oczywiście pewnie znajdziemy trochę miejsca gdzie będziemy mogli potańczyć.
Kochani pamiętajcie, że jest to październik więc weźcie coś ciepłego do ubrania i proponuję nawet wziąć po kocyku, żeby przyjemniej nam się siedziało. Liczymy na to, że pogoda nam dopisze, ale jak wiemy różnie to bywa.

27.10.2017
7:00 Wspólnie jemy pyszne śniadanie
8:00 wyruszamy na dwóch kółkach podziwiać piękno okolicy.
Trasa rowerowa będzie przebiegała z Morynia leśna drogą do Gozdowic, gdzie będziemy podziwiać piękne rozlewiska Odry, następnie skierujemy się drogą asfaltową do Siekierek na cmentarz wojskowy. W drodze do Siekierek zrobimy krótką przerwę na kawkę i ciasto. Następnie skierujemy się na nową drogę rowerową Siekierki – Trzcińsko. Po około 45km będziemy przejeżdżać koło Morynia i dla osób, których taki kilometraż będzie wystarczający będzie możliwość zakończenia wycieczki. Pozostała grupa uda się do Trzcińska Zdroju, gdzie zwiedzimy piękne malownicze miasteczko oraz odwiedzimy tutejszy Dom Dziecka w którym, działa grupa aktywnych młodych rowerzystów. Dlatego prosimy o przygotowanie niespodzianek dla dzieci w postaci akcesoriów rowerowych, nowej odzieży kolarskiej. W piątek wieczorem będzie przeprowadzona również, zbiórka pieniędzy na zakup sprzętu rowerowego dla dzieci. W Trzcińsku, będzie krótka przerwa na posiłek i powrót do Morynia. Po powrocie zaplanowane jest zwiedzanie Morynia, odwiedzimy również Moryński kościół w tym będzie możliwość wejścia na wieże kościelną. Po kościele oprowadzał nas będzie ksiądz Marian Augustyn – zapaleniec sportów motorowych i rowerowych, główny organizator rajdów MTB w Przyjezierzu.
Cała trasa będzie liczyła ok 90km, szczegółowe ślady i opcje zostaną pokazane przed wydarzeniem. 18:30 Wspólna kolacja
19:30 Podsumowanie sezonu 2018 i przedstawianie planów na rok 2019
21:00 -3:00 dyskoteka

28 10.2016
8:00 Jemy wspólnie regenerujące śniadanie
10:00 Rowerowa gra na orientację. Szczegóły zabawy wkrótce.

Regulamin wyjazdu rowerowego „Podsumowanie sezonu Anno Domini 2018”

1. Organizatorem wyjazdu jest Fundacja Szczeciński Klub Rowerowy „Gryfus”. Wyjazd nie ma celu komercyjnego, a Organizator jedynie wykupuje usługi od innych podmiotów w imieniu uczestników wyjazdu aby dzięki odpowiedniej ilości uczestników uzyskać jak najlepsze warunki finansowe dla uczestników wyjazdu. Wyjazd ma na celu poza podziwianiem piękna krajobrazu także integrację miłośników turystyki rowerowej. Fundacja Szczeciński Klub Rowerowy „Gryfus” stawia sobie za cel aby podczas naszych wyjazdów rowerowych promować Pomorze Zachodnie oraz Szczecin.
2. W wyjeździe mogą uczestniczyć wyłącznie osoby pełnoletnie. Organizatorzy nie ponoszą odpowiedzialności za żadnego z uczestników wyjazdu, za jego zachowanie, zaniedbanie czy zaniechanie w jakikolwiek sposób. Każdy z uczestników odpowiada sam za siebie i ponosi konsekwencje swojego zachowania, zaniedbania czy zaniechania.
3. Rower musi spełniać wymogi odpowiednich przepisów prawnych obowiązujących w Polsce, w tym musi być wyposażony w oświetlenie przednie i tylne.
4. Chociaż przepisy tego nie wymagają, dla własnego bezpieczeństwa należy wyposażyć się w kask rowerowy.
5. Należy pamiętać o zabraniu zapasowej dętki, zestawu naprawczego oraz innych akcesoriów potrzebnych do wymiany dętki i naprawy roweru, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Organizatorzy nie zapewniają wsparcia serwisowego ani żadnego innego wsparcia poza dobrym humorem podczas wyjazdu.
6. Wszystkich uczestników obowiązują przepisy ruchu drogowego obowiązujące na terytorium kraju, w którym danym momencie będziemy przebywać.
7. Tempo jazdy: turystyczne (20 – 25km/h). Jedziemy w grupie i zależy nam na wspólnym miłym spędzeniu czasu podczas delektowania się pięknem Morynia i okolic.
8. Uczestnik, który wycofa się na trasie ze wspólnej jazdy, musi we własnym zakresie zorganizować sobie bezpieczny transport do miejsca noclegu lub powrót do domu.
9. Fundacja SKR Gryfus nie pobiera za udział w wyjeździe żadnej opłaty a jedynie pośredniczy w rezerwacji wspólnego noclegu dla uczestników wyjazdu oraz innych kosztów wynikających z organizacji przejazdu. Ze względów logistycznych, ilość miejsc jest ograniczona więc decyduje kolejność zgłoszeń w i dokonanie wpłaty w terminie 3 dni. Opłatę należy dokonać na konto podane w informacji zwrotnej, potwierdzającej przyjęcie zgłoszenia. Brak wpłaty rozumiane jest jako rezygnacja ze wspólnego wyjazdu. Fundacja SKR Gryfus nie odpowiada za standard, obsługę ani inne rzeczy oferowane przez inne firmy z których usług będziemy korzystali.
10. Należy pamiętać o odpowiednim ubraniu – proponujemy na tzw. „cebulkę”, stopy i dłonie najszybciej się wychładzają, dobra przeciwdeszczowa kurtka wskazana.
11. W ramach opłaty uczestnicy mają zagwarantowane:
– 2 noclegi ( Ośrodek wypoczynkowy Szafir),
– 2 śniadania
– w sobotę obiadokolacja oraz dyskoteka (zupa + drugie danie, ciepła przekąska,zimny bufet, kawa, ciasto i owoce). Napoje w swoim zakresie.
– sala na dyskotekę w cenie pobytu
– nasze towarzystwo i przewodnictwo na wyprawie dorzucamy tradycyjnie gratis.
Koszt: 235zł/osoby

12. Uczestnik wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych przez Organizatora wyjazdu dla potrzeb wyjazdu.
13. Uczestnik wyraża zgodę, aby zdjęcia, nagrania filmowe oraz wywiady z jego osobą, mogły być wykorzystane przez prasę, radio i telewizję a także w celach marketingowych Organizatora i sponsorów.
14. Miejsce zbiórki: Ośrodek wypoczynkowy Szafir, Moryń
15. DATA ZBIÓRKI, piątek 26.10.2018, g.19.00.
16. Obecność uczestnika wycieczki jest potwierdzeniem, że zapoznał się z regulaminem, zrozumiał jego treść i w pełni akceptuje jego zapisy, w szczególności fakt, że sam jest odpowiedzialny za swoje czyny czy brak odpowiedniego przygotowania do wyjazdu.

Akceptuje regulamin i zapisuje się