Majorka z Gryfusem 2019

21-26 marca 2019

Zapraszamy na Majorkę to będzie wiosenne otwarcie naszych wyjazdów w 2019 roku.

Regulamin rajdu rowerowego

Majorka z Gryfusem 2019

21 – 26.03.2019

1. Organizatorem wyjazdu jest Fundacja Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus. Wyjazd nie ma celu komercyjnego, a Organizator jedynie wykupuje usługi od innych podmiotów w imieniu uczestników wyjazdu, aby dzięki odpowiedniej ilości uczestników uzyskać jak najlepsze warunki finansowe dla uczestników wyjazdu. Wyjazd ma na celu promocję turystyki rowerowej, przybliżenie uczestnikom wyprawy piękna szlaków rowerowych na Majorce oraz integrację miłośników turystyki rowerowej. Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus podczas swoich wypraw promuje Pomorze Zachodnie oraz Szczecin poprzez rozdawanie materiałów promocyjnych oraz zachęcanie napotkanych rowerzystów do odwiedzenia Szczecina oraz Pomorza Zachodniego. Wyjazd odbywa się w ramach kampanii społecznej „Szczecin_z całego serca polecam AMBASADOR”.
  2. W wyjeździe mogą uczestniczyć wyłącznie osoby pełnoletnie. Fundacja nie ponosi odpowiedzialności za żadnego z uczestników wyjazdu, za jego zachowanie, zaniedbanie czy zaniechanie w jakikolwiek sposób. Każdy z uczestników odpowiada sam za siebie i ponosi konsekwencje swojego zachowania, zaniedbania czy zaniechania.
  3. Każda osoba, która bierze udział w wyjeździe, robi to na własną odpowiedzialność i powinna ubezpieczyć się we własnym zakresie. Zachęcamy aby każdy uczestnik wyrobił i zabrał ze sobą Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ). Każdy z uczestników wyjazdu musi posiadać przy sobie dowód osobisty lub paszport.
  4. Każdy uczestnik wyprawy wypożyczy rower we własnym zakresie na Majorce. Organizator zaproponuje wypożyczalnię, która przygotuje rowery dla uczestników wyjazdu. Podczas rejestracji zgłoszenia należy podać obowiązkowo swój wzrost, aby w oparciu o tą informację wypożyczalnia mogła przygotować odpowiedni rower (w polu w formularzu rejestracyjnym przeznaczonym na numer legitymacji).
  5. Chociaż przepisy tego nie wymagają, dla własnego bezpieczeństwa należy obowiązkowo wyposażyć się w kask rowerowy.
  6. Należy pamiętać o zabraniu zapasowej dętki, zestawu naprawczego oraz innych akcesoriów potrzebnych do wymiany dętki i naprawy roweru jeżeli zajdzie taka potrzeba. Fundacja Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus nie zapewnia wsparcia serwisowego ani żadnego innego wsparcia poza dobrym humorem podczas wyjazdu.
  7. Wszystkich uczestników obowiązują przepisy ruchu drogowego obowiązujące na terytorium państwa w którym aktualnie będziemy przebywać.
  8. Tempo jazdy: turystyczne (20 – 25km/h).
  9. Uczestnik, który wycofa się na trasie ze wspólnej jazdy, musi we własnym zakresie zorganizować sobie bezpieczny transport do miejsca noclegu lub powrót do domu.
  10. Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus nie pobiera za udział w wyjeździe żadnej opłaty a jedynie pośredniczy w rezerwacji wspólnego noclegu dla uczestników wyjazdu oraz opłaceniu transportu. Ze względów logistycznych, ilość miejsc jest ograniczona więc decyduje kolejność zgłoszeń zarejestrowanych na stronie http://gryfus.szczecin.pl/majorka2019 i dokonanie wpłaty w terminie 3 dni od zgłoszenia swojego udziału. Opłatę należy dokonać na konto Fundacji Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus podane w informacji zwrotnej, potwierdzającej przyjęcie zgłoszenia. Należy pamiętać o odpowiednim opisie przelewu, który będzie zgodny z informacją otrzymaną w mailu. Opis przelewu niezgodny z informacją mailową spowoduje zwrot przekazanych środków. Brak wpłaty rozumiane jest jako rezygnacja ze wspólnego wyjazdu. Każdy uczestnik wyprawy przekazuje na organizację wyjazdu rzecz Fundacji Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus 1050 pln (500 pln należy przekazać na konto Fundacji w ciągu trzech dni od zarejestrowania swojego zgłoszenia. Pozostałą cześć kwoty przeznaczonej na organizację wyprawy należy przekazać do dnia 4.01.2019 roku). Kwota w całości zostanie przeznaczona na organizację tego wyjazdu. Środki które pozostaną w budżecie po rozliczeniu wyjazdu zostaną przeznaczone na cele statutowe Fundacji. Szczeciński Klub Rowerowy Gryfus nie odpowiada za standard, obsługę ani inne rzeczy oferowane przez ośrodki w których będziemy nocować. W przypadku rezygnacji z wyjazdu organizator zwróci środki odliczając koszty, które już zostały poniesione za spersonalizowane bilety lotnicze oraz nocleg.
  11. W ramach przekazanych środków (1050 pln) uczestnicy mają zagwarantowane: pięć noclegów oraz przeloty samolotem z Berlina na Majorkę oraz z Majorki do Berlina.

Dodatkowe koszty, które każdy uczestnik będzie musiał ponieść indywidualnie:

• wypożyczenie roweru na Majorce – od 80 do 120 EUR,
  • koszt transferu Szczecin – Berlin, Berlin Szczecin: 80 pln,
  • koszt transferu na Majorce: lotnisko – nocleg, nocleg – lotnisko: 10 EUR,
  • wyżywienie,
  • opłaty na miejscu wynikające z realizacji programu około 30 EUR.
  1. Należy pamiętać o odpowiednim ubraniu – proponujemy na tzw. „cebulkę”, stopy i dłonie najszybciej się wychładzają, dobra przeciwdeszczowa kurtka wskazana.
  2. Uczestnik wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych przez Organizatora wyjazdu dla potrzeb wyjazdu.
  3. Uczestnik wyraża zgodę, aby zdjęcia, nagrania filmowe oraz wywiady z jego osobą, mogły być wykorzystane przez prasę, radio i telewizję a także w celach marketingowych Organizatora i sponsorów. Fundacja nie udostępnia danych osobowych, ani innych wrażliwych danych żadnemu sponsorowi. Dane mogą być wykorzystane jedynie w celu rejestracji na miejscach noclegowych lub w dokumentach wymaganych przez urzędy państwowe.
  4. Miejsce oraz czas zbiórki: parking przy RTV Euro AGD w pobliżu Dworca PKP Szczecin Turzyn (to samo miejsce w którym spotykaliśmy się przed poprzednimi wyjazdami na Rugię czy przed poprzednimi wyjazdami na szlak Odra – Nysa) w dniu 21 marca 2019 roku (dokładną godzinę podamy drogą mailową przed wyjazdem).
  5. Obecność uczestnika wycieczki jest potwierdzeniem, że zapoznał się z regulaminem, zrozumiał jego treść i w pełni akceptuje jego zapisy, w szczególności fakt, że sam jest odpowiedzialny za swoje czyny czy brak odpowiedniego przygotowania do wyjazdu.

AKCEPTUJE I ZAPISUJĘ SIE

.